Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Bob et Bobette in Canada


Bericht: 23 september 2010.

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

Screenshot van de film Les diables du Texas, de Franstalige versie van De Texas Rakkers, is vanaf 9 oktober te zien in de bioscopen van het Canadese Québec.
Producnt Skyline Entertainment maakte op 23 september 2010 via een persbericht bekend dat de rechten op de film in 35 landen zijn verkocht. Voorlopig komt de producie echter alleen in Canada in de bioscoop.

De rechten om de film buiten de Benelux te verkopen werden in het voorjaar van 2010 verworven door de wereldwijde distributeur en licentiegever Delphis Films. Het bedrijf liet de film inspreken door Amerikaanse acteurs en die versie werd op 14 en 17 mei 2010 vertoond tijdens het filmfestival van Cannes. Na de vertoning sloot Delphis Films een reeks akkoorden af.
Zo komt de Franstalige versie van de film uit in de bioscopen in Québec. In de Verenigde Staten werden de pay-tv en dvd-rechten verkocht; begin 2011 kan de film daar worden aangeschaft.
Verder verkocht de distributeur de filmrechten in nog 33 andere landen waaronder de Caraïben, Rusland, Indonesië, Kazachstan en Saudie-Arabië. De exploitatie voor onder meer Latijns-Amerika, China en Polen wordt eerstdaags bevestigd.

Het budget voor de film bedroeg 9,3 miljoen euro, wat het de duurste Vlaamse productie ooit maakte. Zo'n 200.000 toeschouwers zagen de film in de Belgische en Nederlandse bioscopen. Van de dvd-versie werden intussen 100.000 exemplaren verkocht.
Skyline bereidt inmiddels een tweede Suske en Wiske animatiefilm voor, gebaseerd op het album De wolkeneters. Deze nieuwe 3D animatiefilm zou tegen het eind van 2013 klaar moeten zijn.