IntroductieDe eerste Suske en Wiske speelfilm is op 14 februari 2004 in Antwerpen in première gegaan.
De duistere diamant

Eind maart 2001 werd in de media bekend gemaakt dat het verhaal De duistere diamant tot film zou worden bewerkt. In deze productie van Cine3/Antares maken Suske en Wiske hun debuut op het witte doek.
In de maanden na de bekendmaking van het project zijn de producenten op zoek gegaan naar acteurs die de rollen van de hoofdfiguren moeten gaan invullen en geschikte locaties voor de verfilming van het verhaal.
Doordat er aanvankelijk niet genoeg geld beschikbaar was voor de gewenste special effects die in de film worden gebruikt liep de productie een paar jaar vertraging op. In de zomer van 2003 zijn de opnames echter toch van start gegaan. De film is vanaf februari 2004 in de bioscopen te zien.

Op deze pagina's wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen en achtergronden bij de totstandkoming van de film. De meest recente feiten zijn steeds in de rubriek Nieuws te vinden. Verder worden de acteurs, regisseur en overige medewerkers aan de film nader onder de loep genomen en kan een korte samenvatting van het oorspronkelijke stripverhaal worden gelezen.