Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Officiële premières van De Texas Rakkers


Bericht: 24 juni 2009
Updates: 26 juni en 15 juli 2009

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

Beeld uit de film De drie verschillende versies van de 3D-avonturen van Suske en Wiske in Texas krijgen elk een offiële première.

Wallonië bijt het spits af. Op 16 juli 2009 wordt de franstalige editie van de film feestelijk vertoond in Kinepolis te Luik, om 19:00 uur.

Twee dagen later is het de beurt aan de thuisbasis van Suske en Wiske. De Vlaamse première vindt plaats in de Kinepolis vestiging te Antwerpen, om 17:00 uur.

In Nederland zal de officiële première tenslotte worden gehouden in het CineMec bioscoopcomplex te Ede. Voor genodigden begint het evenement 13:30 uur (is enkel met uitnodiging). De film wordt vertoond vanaf 14:30 uur.
Kaarten voor de Nederlandse première zijn te koop voor € 12,50. Bij de toegangsprijs zijn ook de filmeditie van het album Suske en Wiske & De Texas Rakkers een welkomstdrankje en een feestelijke versnapering na afloop inbegrepen.
Daarnaast worden er zowel voor als na de filmvertoning tal van activiteiten in de bioscoop georganiseerd.
Kaarten voor de voorstelling in Ede zijn te koop via de site van Cinemec.


Afgezien van een aantal persvoorstellingen werd de film voor het eerst vertoond in het kinderziekenhuis van het UZ te Brussel. Stichting Make A Wish organiseerde in samenwerking met producent Skyline en het ziekenhuis een speciale voorstelling in het het personeelsrestaurant van het ziekenhuis van het hospitaal. Op dinsdag 14 juli kregen 80 chronisch zieke en gehospitaliseerde patiëntjes daar De Texasrakkers in primeur te zien.

In de week voor de officiële première is de film ook al op een aantal plaatsen voor het publiek te zien. Zowel in België en Nederland zijn diverse voorvertoningen.
In Nederland zijn de voopremières van De Texas Rakkers te zien op de volgende locaties:

Rond de voorvertoning in tilburg heeft stripspeciaalzaak De Stripfanaat, in samenwerking met bioscoop Euroscoop Tilburg een Suske en Wiske middag georganiseerd.
In de hal van de bioscoop zal een stand aanwezig zijn waar Suske en Wiske artikelen gekocht kunnen worden. Voormalig Suske en Wiske-maker Paul Geerts zal aanwezig zijn om de aangekochte albums te signeren.
Bovendien zullen er 3 mensen aanwezig zijn die de stemmen van de personages hebben ingesproken.
De middag duurt van 13:00 tot maximaal 16:30 uur,