Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Soundtrack


Bericht: 25 juni 2009
Update: 14 juli 2009

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

Miss Missy De instrumentale muziekscore van Suske en Wiske & de Texas Rakkers werd geschreven door Vlaming Ian Marien. Ian liet zich voor het eerst opmerken door de Prijs van Poppunt Vlaanderen te winnen met een prachtige remix-versie van, jawel ook al uit een Belgische film, Brussels by Night van Raymond van het Groenewoud. Met zijn groep Headphone scoorde Ian een paar dikke radiohits op StuBru en toerde hij succesvol langs de live-podia van Vlaanderen. Met de score van deze film toont Ian dat hij een veelbelovende carrière als filmmuziekcomponist tegemoet gaat.
Arno schreef één nummer en Beverly Jo Scott twee nieuwe liedjes voor deze film. Arno is een Belgische rockzanger die liedjes zingt in het Frans, Engels en af en toe ook in zijn sappig Oostends dialect. Arno zong eerder al de titelsong voor de Vlaamse versie van Toy Story: "Je bent een vriend van mij". Op de soundtrack van De Texas Rakkers doet hij zijn ding met The Flying Carrots.

Beverly Jo Scott, afkomstig uit Mobile / Alabama in de USA, landde vele jaren terug in Brussel. Beverly Jo is een uitstekende songschrijfster en een begenadigde zangeres. Zij maakte deel uit van het project "Ladies Sing the Blues" met onder meer Dani Klein van Vaya Con Dios en Reggie van InDeep en werkte samen of stond op het podium met tal van grote artiesten als Alain Souchon, Eddy Mitchell, Alain Chamfort, Zap Mama en ... Arno. In de voorbije jaren maakte Beverly Jo Scott, vooral in Frankrijk, veel indruk met haar show rond Janis Joplin. In de Franstalige versie van de film vertolkte Beverly Jo Scott ook de stem van Miss Missy en met haar vriendin Maurane, Tante Sidonia in de Franstalige versie, zingt zij het prachtige duet aan het einde van de film.

De titelsong wordt gezongen door Jim Bakkum. het nummer Dat ben jij is speciaal voor de film geschreven door Han Kooreneef, die eerder schreef voor onder anderen Marco Borsato en Jeroen van der Boom.
Het nummer verschijnt op 6 juni als tweede single van het nieuwe Nederlandstalige album Nu van Jim.

De soundtrack van De Texas Rakkers zal niet op CD worden uitgebracht. Wel zal de muziek verspreid worden via iTunes. Vanaf 19 juli zal de soundtrack via dat kanaal te koop zijn.


Op de site van dagblad De Telegraaf is een filmpje over de "making of" van de clip van Jim te zien.

Beverly Jo Scott Jim : Dat ben jij