Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Stemopnames in Nederland


Bericht: 13 maart 2009.

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

Jeroen van Koningsbrugge Half maart 2009 werden in de Cinemetta studio's te Amsterdam de Nederlandse stemmen voor De Texas Rakkers opgenomen. De Nederlandse acteurs spraken daar de door Coot van Doesburgh hertaalde teksten in.

De originele Vlaamse stemmen werden bij het begin van het productieproces al opgenomen. De animaties van de figuren zijn gebaseerd op die oorspronkelijke stemmen. De namen van de meeste Vlaamse acteurs die aan de film hebben meegewerkt zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Een aantal Nederlandse media besteedde aandacht aan de stemopnames in Amsterdam. De film kwam o.a. aan bod in het shownieuws van RTL Boulevard. Die rubriek interviewde Jeroen van Koningsbrugge (Theofiel en Theodore) en Jennifer Hoffman (Miss Missy). Van Koningsbrugge is ook te zien in een videofragment op de site Nu.nl.

Nu.nl interviewde ook regisseur Mark Mertens, die onthulde dat er al wordt gewerkt aan een volgende verfilming. Het volgende deel in de serie zou De kleppende klipper moeten worden.


Theodore Regisseur Mark Mertens