Premiere uitgesteld naar 2002


De premiere van de eerste Suske en Wiske-film vindt waarschijnlijk in 2002 plaats.
De duistere diamant

In de eerste berichten over de verfilming van De duistere diamant werd er vanuit gegaan dat de rolprent rond Kerstmis 2001 in de bioscoop te zien zou zijn. Eind mei, na de audities voor de rollen van Suske en Wiske, werd de krokusvakantie van 2002 echter als mogelijke premieredatum genoemd.

Op 3 juli verscheen een persbericht waarin ook wordt vermeld dat de film waarschijnlijk in 2002 te zien zal zijn. Productiemaatschappij Cine3/Antares meldde Suske en Wiske op het WWW dat de pre-productie rond 26 juni van start zou gaan. In het hierboven genoemde persbericht blijkt dat deze productiemaatschappij er inmiddels niet meer alleen voorstaat. Voor de financiering van de film hebben ze gezelschap gekregen van de Nederlandse producent Egmond Films en de omroepen KRO en VRT.
Het bericht meldt verder dat Suske en Wiske inmiddels zijn gevonden. De namen van de Vlaamse kinderen die de striphelden zullen vertolken zijn echter nog niet bekend gemaakt. Voor de rollen van Jerom en Sidonia zijn nog geen definitieve beslissingen genomen.

Een jaar na het uitbrengen in de bioscoop zal de film ook op de televisie te zien zijn. Later zal het verhaal dan ook nog eens als serie worden uitgezonden. Deze manier om een film vaker te gebruiken is door de Nederlandse en Vlaamse omroepen al vaker toegepast bij kinderfilms. Onder andere Abeltje werd op die wijze al eens op de buis gebracht.