Stuntteam Hammy de Beukelaer


Voor de stunts wordt een beroep gedaan op een ervaren stuntteam.
Willem de Beukelaer

De Nederlandse producenten van de film hebben Willem de Beukelaer en zijn team gecontracteerd voor het uitvoeren van de stunts in de film.

In de film zullen o.a. diverse zwaardgevechten plaatsvinden waarbij de ervaring van het stuntteam goed gebruikt kan worden.
Het team bestaat al sinds 1956 en stond tot 1994 onder de leiding van Hammy de Beukelaer, wiens naam het nu nog steeds draagt. In de loop der jaren hebben de medewerkers van het team stunts uitgevoerd voor honderden nationale en internationale film, tv en commercial producties. Grote bekendheid kreeg Hammy de Beukelaer door het uitvoeren van de stunts voor de legendarische tv-serie Floris.
Sinds 1994 staat het bedrijf onder leiding van Willem de Beukelaer, zoon van Hammy. De Beukelaer jr. heeft zelf 16 jaar actief stunts uitgevoerd en werkt tegenwoordig als stuntco├Ârdinator en second unit regisseur.
Tegenwoordig bestaat het stuntteam uit 30 mensen die alle facetten van het stuntvak beheersen.

De meeste stunts voor de film zullen worden uitgevoerd onder supervisie van Marco Maes en Willem de Beukelaer. Voor de speciale effecten (vuur, rook, knallen, mist e.d.) zorgt Harry Wiesenhaen uit Rotterdam. De stunts zullen voor een groot deel worden opgenomen in de studio van de Schiecentrale in Rotterdam.


Meer informatie over het stuntteam is te vinden op hun website.