Cine 3


Productiemaatschappij Cine 3 is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de filmversie van De duistere diamant.
Cine 3 - Feature Film Production

In Cine 3 werken drie productiehuizen samen, namelijk Prime Time, Antares Productions en Living Stone. De samenwerking tussen deze bedrijven kwam voor het eerst tot stand voor de productie van de, in België zeer populaire, jeugdfilms Blinker en Blinker en het Bagbag-juweel. Elk van de bedrijven heeft afzonderlijk al een flink aantal producties afgeleverd.


Prime Time

Prime Time werd in 1987 opgericht door Antonino Lombardo. De eerste lange speelfilm die het bedrijf produceerde, na eerst aan enkele kortere rolprenten en reclamefilms te hebben gewerkt, was Sailors don't cry van Marc Didden.

Na die eerste speelfilm specialiseerde Prime Time zich in het produceren van speelfilms and dramaseries voor de televisie.
Het grootste succes van Prime Time werd behaald met Antonia. Deze film van regisseuse Marleen Gorris, een co-productie met productiebedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, kreeg in 1996 de Oscar voor Beste buitenlandse film.


Antares Productions

Antares Productions werd in 1994 opgericht door Rudi Van Den Bossche en Rein Boumans. Voordat zij met dit productiebedrijf begonnen werkten zij vanaf 1975 in de televisie- en theaterwereld, respectievelijk als opnameleider/ producer en als dramaturg/ assistant producer.

Het bedrijf richt zich vooral op de artistieke fase van het productieproces: het ontwikkelen, begeleiden en uitschrijven van scenario's voor langspeelfilms, documentaires, ride's, reclamefilms en 3D-animated films. Verder doen ze research voor documentaires en langspeelfilms en casting.

producties waarbij Antares als (co-)producent was betrokken zijn o.a. de film Olivetti 82 en het televisieprogramma Bardi's PsychoStunts.


Living Stone

De stichting Living Stone werd in 1997 opgericht door Martin Dewitte. Het is een productiemaatschappij die zich vooral richt op de ontwikkeling van fictie- en animatiefilms

Voordat hij de stichting oprichtte werkte Dewitte van 1982-1989 als account executive bij Roularta Media Group waar hij instond voor verkoop en ontwerp van publiciteitscampagnes.
Hij begon op de videomarkt bij Vogue Trading Video. Vanaf 1990 richtte hij zich definitief op de organisatie van video- en TV-producties bij respectievelijk EVS Video & TV Facilities (1990-1991) en Jambers & Van de Heuvel producties (1991-1994) waarbij hij optrad als executive producer.

Begin 1995 stichtte hij met een aantal partners MJM producties met als doelstelling: de productie van hoogwaardige TV drama en speelfilms. De eerste klus van dit bedrijf was de preproductie voor de langspeelfilm Le Bal Masqué.
Op het ogenblik werkt Living Stone aan de film Charles the Fifth, the emperor and the girl.