Dominique Deruddere


De opnames van de film zouden aanvankelijk onder leiding staan van Dominique Deruddere.
Dominique Deruddere Aaanvankelijk was Dominique Deruddere aangesteld als regisseur van De duistere diamant. Door de vertraging die de productie heeft opgelopen is hij echter niet meer beschikbaar voor deze film. Zijn functie wordt nu overgenomen door Rudi Van den Bossche.

Deruddere heeft al een lange carriere in de filmwereld achter de rug. Zijn eerste film, Oranje licht, maakte hij op 14-jarige leeftijd. Toen natuurlijk nog niet in breedbeeld maar in super 8 formaat.

Zijn filmstudie aan het Hoger Instituut Sint-Lukasen sloot hij af met het maken van de korte film Killing Joke. Deze film kreeg goede kritieken op het Filmfestival van Brussel.
In 1987 regisseerde Deruddere de speelfilm, Crazy Love waarmee hij diverse nationale en internationale filmprijzen in de wacht wist te slepen. Internationaal timmerde de regisseur ook aan de weg toen hij 1989, in de vorm van een Belgisch-Frans-Italiaans-Amerikaanse productie, samen met o.a. filmmaatschappij van Francis Ford Coppola, de rolprent Wait until spring, Bandini maakte. In deze film werkte hij met bekende acteurs als Faye Dunaway, Ornella Muti en Joe Mantegna.
Veel lof kreeg hij voor de uit 1997 daterende low budget film Hombres complicados waarin onder meer ook Dirk Roothooft (de oorspronkelijk gecaste Lambik) meespeelde.

Het grootste succes behaalde Deruddere tot nog toe zijn laatste project Iedereen beroemd. Die film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste buitenlandse film.