Nog meer media-aandacht voor de film


Datum: 4 februari 2004
Studio Co-producent KRO besteed in de aanloop naar de première flink wat aandacht aan de eerste speelfilm van Suske en Wiske. Dit gebeurt niet alleen op televisie, in Z@ppelin, maar ook in Studio, het programmablad van de omroep.

In nummer 5 van het magazine staat een interview met Thekla Reuten (Alwina) waarin onder meer haar bijdrage aan De duistere diamant even aan de orde komt.
De film wordt echt in het zonnetje gezet in het volgende nummer (de gids voor de week van 7-13 februari). Een foto van de hoofdrolspelers vormt de omslagillustratie van deze aflevering. In het tijdschrift staat een interview met Rik Launspach (baron Roger de Lacheloze) dat geïllustreerd wordt met een aantal foto's uit de film.

Lezers van Studio maken ook kans op een "magisch Suske en Wiske pakket". Door te bellen naar een speciaal telefoonnummer kan een pakket worden gewonnen dat bestaat uit 2 vrijkaarten voor de film, een Wiske rugzak, een Suske polo en een vriendenboekje.

Een andere co-producent van de film, de Vlaamse VRT, heeft op woensdag 4 februari tijd voor de film ingeruimd op Ketnet. In het programma Wrap, dat begint om 18.00 uur, wordt een interview uitgezonden met Joeri Busschots en Céline Verbeeck.