Ilse Somers


Ilse Somers schreef samen met Rudi Van den Bossche het scenario voor de film.
Ilse Somers

Voor het scenario van de film Olivetti 82 werkte Ilse Somers al samen met Van den Bossche. Die klus is kennelijk goed bevallen want samen bewerkten ze ook De duistere diamant tot een filmverhaal.

De scenariste werkt sinds 1994 bij de filmschool RITS in Brussel als assistent en lerares pedagogische opdrachten. Vanaf 1995 verricht ze ook werkzaamheden als docent scenario bij RITS alsmede bij de hogescholen KASK in Gent en VOSS (Voortgezet onderwijs scenarioschrijven) te Brussel-Gent. Bovendien is ze voorzitter van het Netwerk Vlaamse Scenarioschrijvers.

De werkzaamheden van Somers beperken zich niet tot het schrijven van scenario's, ze houdt zich ook bezig met de productie, opnameleiding en regie-assistentie van films. Op diverse filmfestivals is ze al in de prijzen gevallen met haar werk. Zo ontving ze in 1997 bijvoorbeeld de eerste prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de beste kortfilm op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen in Gent en ontving ze in 1989 al een "Honorable Mention", in de categorie "Movies on a Shoestring" bij het Rochester International Film Festival te New York. .