Suske


Suske wordt gespeeld door Joeri Busschots.
Joeri Busschots

Kort na de doorstart van de film hebben de producenten een vervanger gevonden voor Daan Vervoort. Die jongen was aanvankelijk was gekozen om Suske te spelen, maar doordat de film twee jaar vertraging opliep was hij daar te groot voor geworden.
Joeri Busschots is een bekende van Rudi Van den Bossche. Hij speelde de rol van de jonge Bernhard in de film Olivetti 82 die ook door Van den Bossche werd geregisseerd.

Joeri is geboren in 1987 en woont in Wommelgem. Hoewel hij al 16 jaar is vormt zijn leeftijd geen belemmering om Suske te spelen. De jonge acteur is klein van gestalte en kan daarom doorgaan voor iemand die jonger is.
De film-Suske heeft acteerervaring opgedaan in diverse producties voor film, theater en televisie. In het theater speelde hij onder meer in het stuk One for the road van Harold Pinter en Mama Medea van Frank Wendekind. Op televisie was hij te zien in reclamespotjes voor het Rode Kruis en Pizza Hut. Bovendien deed hij mee aan een aantal sketches voor het Ketnet-programma Mijn Gedacht. Filmervaring heeft hij naast Olivetti 82 ook opgedaan in de korte film Daen van Ken Christiaens. Hij wil graag een carrière als acteur opbouwen en gaat volgend jaar de opleiding voor woordkunst-drama volgen.

In een interview met het VRT radioprogramma De Nieuwe Wereld vertelde Joeri dat hij vooral uitkijkt uit naar een scène waarin hij over het water mag slingeren.Foto: © Jasper/Scarabeefilms
Deze foto mag niet in andere publicaties en/of op webpagina's worden gebruikt zonder voorafgaande toestemming van Scarabeefilms.