Wiske


Céline Verbeeck vertolkt in de film de rol van Wiske.
Céline Verbeeck

Evenals de oorspronkelijke "Suske", Daan Vervoort, is Céline geselecteerd uit ruim negenhonderd kandidaten die zich meldden voor de eerste auditieronde. Ze is geboren op 25 februari 1990.
Daan Vervoort kende ze al omdat ze allebei op de stedelijke balletschool in Antwerpen in Antwerpen zitten.

Met haar selectie voor de rol van Wiske maakt Céline niet haar debuut met acteren voor een groot publiek. In de musical Les Misérables was ze één van de meisjes die de rol speelden van de kleine Cosette. Bovendien heeft ze ook al een vertolking van de jonge Assepoester op haar naam staan in de toneelversie van dat sprookje.

Haar zangtalenten kon Céline ook etaleren in het groepje De Wiebels, Muziek van die groep staat op een cd met de titel Tintelingen. Daarnaast hebben De Wiebels eind 2001 ook meegedaan met de musical Mju Zikal.

Op stripgebied doet Céline al van zich spreken doordat ze in de Kuifje-musical meespeelde in de rol van Fleur Heining. In die voorstelling kwam ze ook Daan Vervoort tegen. Deze speelde in die musical de rol van Zorrino.

Céline herkent wel karaktertrekken van zichzelf in Wiske. In De Gazet van Antwerpen zegt ze: "Ik ben ook eigenwijs en soms wat betweterig. Ik ben bazig, maar niet op de negatieve manier: ik organiseer graag". Ze kijkt het meest uit naar de eerste scène van de film omdat ze daarin vals moet zingen. "Ik zing graag maar ik weet niet of ik vals of goed zing. Ik zit op de muziekschool in Berchem, maar daar volg ik piano, geen zang".
De favoriete figuur van Céline in de strip is Jerom "... omdat hij zo schattig is. Een boom van een vent, ook al is hij dan klein, maar wel een klein hartje. Hij is altijd goed".Foto: © Jasper/Scarabeefilms
Deze foto mag niet in andere publicaties en/of op webpagina's worden gebruikt zonder voorafgaande toestemming van Scarabeefilms.