Perspresentatie van De circusbaron


Musical gepresenteerd in Antwerpen.
De cast van De circusbaron Op 17 juni 2008 werd de nieuwe Suske en Wiske musical, De circusbaron, in de Stadsschouwburg te Antwerpen gepresenteerd aan de pers en een groep kinderen van basisscholen uit Antwerpen.
De verschillende onderdelen van de presentatie werden aan elkaar gepraat door Lambik (Ronald Van Rillaer). Naast deze acteur kwamen o.a. ook regisseur Bruno Van Heystraeten en Ludo Stroobants (directeur Standaard Uitgeverij) aan het woord.

Hoewel de repetities voor de musical nog maar een week geleden waren begonnen kon de cast toch al een kleine voorstelling verzorgen. De 5 hoofdrolspelers begonnen met het lied Avontuur. Hierna verscheen ook het ensemble op het toneel werd het nummer circus opgevoerd, waarbij de cast-leden hun acrobatische toeren lieten zien.

Voorafgaand aan het optreden werd de spot vertoond die ter promotie van de musical op tv zal worden uitgezonden.
De acteurs van De circusbaron zijn binnenkort ook op televisie aan het werk te zien. Vanaf juni 2008 zendt Ketnet elke week de Suske en Wiske-quickies uit. Dit zijn filmpjes van ongeveer een minuut waarin steeds een grap wordt gespeeld. De scenario's voor deze quickies zijn afgeleid van de gags in de nieuwe reeks Grappen van Lambik, die in 2005-2006 verschenen.
Een aantal van deze quickies werd ook op de videoschermen in de zaal vertoond.

Met één uitzondering worden de hoofdpersonen gespeeld door dezelfde acteurs die de rollen sinds 2007 ook al vertolkten in de theatershow De schimmige schurken en bij optredens van de Suske en Wiske band. Alleen tante Sidonia is vervangen. Die rol wordt voortaan gespeeld door Wanda Joosten.


Bekijk ook een aantal foto's van de presentatie op de fotopagina.


Vorig bericht
Index
Index

Volgend bericht