Lambik


Ronald Van Rillaer Ronald Van Rillaer is de enige hoofdrolspeler die ook al te zien was in de eerste Suske en Wiske musical. Evenals in die eerdere produktie kruipt de Vlaamse cabaretier weer in de huid van Lambik.

Van Rillaer studeerde aan het Herman Teirlinckinstituut. Kort na zijn afstuderen won hij in 1978 het vermaarde Humorfestival van Knokke-Heist. In de jaren die volgden bracht hij niet minder dan 20 cabaretprogramma's op de planken met titels als Het Krisiscabaret, TIDS, Hoogspanning, Cloch Art en Olifantenvel.

De acteur heeft ook na zijn eerdere optreden als de kale stripheld van zich doen spreken in de musicalwereld. In 1997 begon hij te schrijven aan een eigen musical, en met succes. In samenwerking met componist Fonny De Wulf en regisseur Jos Dom maakte hij uiteindelijk de musical "Ben", die op 27 september 2001 in première ging in theater De Waagnatie te Antwerpen.

Ter gelegenheid van zijn eerdere vertolking van Lambik zei Van Rillaer nog dat deze rol een uitzondering in zijn carriè zou zijn. Hij is er nu echter toch zeer mee ingenomen dat hij opnieuw voor de rol is uitverkoren.