De liedjes


Wat wordt er gezongen tijdens de voorstelling?

Van de Putte en Gillis Tijdens de voorstelling zullen de hoofdrolspelers uiteraard diverse liedjes ten gehore brengen. Tekst en muziek van de liedjes is van de hand van Alain Van de Putte. Peter Gillis verzorgde de productie en de verdere uitwerking van de arrangementen.
Van de Putte en Gillis werken al sinds 1985 samen, toen ze Top Recording Studio oprichtten. Ze stonden reeds aan de wieg van succesverhalen als Isabelle A, The Dinky Toys, Vanda Vanda en K3.

De muziek die voor De spokenjagers is geschreven is in vergelijking met de eerste grote musical een stuk moderner. De componist liet zich bij het schrijven beïnvloeden door Rock & Roll, R and B, funk en soul, en vermengde dit met hippe, hedendaagse beats. Hij wilde een musical maken met dansbare, zielsvolle popsongs, met muziek die je in je buik voelt en die je benen laat bewegen.

In Versus, no. 57 laten de acteurs weten dat zij erg zijn ingenomen met de liedjes en dat sommige nummers volgens hen zelfs erg hitgevoelig zijn.

Onder de liedjes bevinden zich zowel groepsnummers, o.a. van de spoken, en solo's. De solonummers zijn o.a. voor de barones (Zij heeft het), Suske en Lambik.
De titels van de liedjes die worden gezongen zijn: