De regisseur


Jos Dom Evenals Ronald Van Rillaer (Lambik) is regisseur Jos Dom geen onbekende in de wereld van Suske en Wiske. In 1995 was hij verantwoordelijk voor de regie van de Nederlandse versie van de eerste Suske en Wiske musical.
Behalve met de regie is Jos Dom dit keer ook betrokken bij het script dat hij schreef in samenwerking met Paul Geerts.

Van jongs af aan was hij gefascineerd door het theater. In zijn jeugd bezocht hij veel voorstellingen in het Koninklijk Jeugdtheater te Antwerpen. Vanaf zijn zesde volgde hij daar vier keer per week toneelles in de "Club van Tante Corry". Op latere leeftijd studeerde hij Dramatische kunsten aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium.
In 1975 sloot hij een contract bij het Koninklijk Jeugdtheater waarna hij eerst als acteur en later ook als auteur, regisseur en artistiek leider kon gaan werken. In 1998 richtte Dom samen met een vriend het theater Tweelicht & Zoon op.

De produkties waar hij in de loop der jaren bij betrokken is geweest kenmerken zich volgens de regisseur door drie belangrijke eigenschappen:
1. Muziektheater (in al zijn mogelijke vormen)
2. Maatschappelijk engagement
3. Voorstellingen gericht op een groot en breed publiek

Met Ronald Van Rillaer werkte hij behalve bij Suske en Wiske ook al samen in de door de acteur geschreven musical Ben.

Het voorlopig laatste wapenfeit van Jos Dom vóór De spokenjagers was de regie van de musical Alladin, net als de Suske en Wiske voorstelling een produktie van Musichall. Verder werkte hij onder meer ook mee aan Annie, Into the Woods en Peter Pan.