Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 100


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 14 december 2012

Versus, no. 100 Met de 100e aflevering van Versus neemt Sebastiaan van Zoelen afscheid als hoofdredacteur van het clubblad van De Fameuze Fanclub. Het laatste nummer dat door hem is verzorgd is tegelijk de eerste aflevering die volledig in kleur is uitgevoerd. Ook toekomstige nummers zullen in kleur worden uitgegeven.

Een groot deel van dit jubileumnummer is gewijd aan een interview dat Klaas Rigterink hield met één van de oprichters van de fanclub, Sylvan Feenstra. Hij vertelt uitgebreid en openhartig over de beginjaren van de fanclub en al het werk dat hij en zijn moeder, Els, in die pioniersjaren hebben verricht. De lezer krijgt ook nog een kijkje in het leven van de Feenstra's na hun vertrek bij de fanclub en uit Nederland.

Luc Morjaeu en Peter Van Gucht nemen in hun column afscheid van de hoofdredacteur en blikken terug op ontmoetingen die zij met hem hadden.

Op de middenpagina's van het blad is een bijzondere kerststrip van Suske en Wiske afgedrukt, die in 1986 voor het eerst werd gepubliceerd in Elsevier Magazine. Voorafgaand aan de strip zijn enkele fragmenten opgenomen uit een interview met Willy Vandersteen, dat in hetzelfde nummer van Elsevier verscheen.

De leden die al sinds de eerste dagen van de vereniging lid zijn van de fanclub worden in het zonnetje gezet op een aparte pagina.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Versus nu geheel in kleur Rugzijde Versus 100