Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 101


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 12 maart 2013

Versus, no. 101 De nieuwe hoofdredacteur van Versus, Peter van der Knoop, heeft het Fanclubblad flink gewijzigd ten opzichte van eerdere edities. Zowel de layout als de inhoud van het magazine hebben een vernieuwing ondergaan.
De kleur, die zijn intrede deed in het voorgaande jubileumnummer, werd gehandhaafd en is op alle binnenpagina's aanwezig. De indeling van die pagina's is strakker geworden en ook het gebruikte lettertype werd gewijzigd.

Van de vaste rubrieken is de column van Luc Morjaeu en Peter Van Gucht gehandhaafd, evenals de beurzenkalender, die wel meer evenementen bevat dan voorheen.
Nieuwe publicaties worden voortaan niet meer vermeld onder de noemer Nuttig nieuws, maar in de rubriek Alle aankondigingen. Berichten die eerder al te lezen waren op internet worden kort opgevoerd in het Antigoon Nieuwsblad.

De gags van Junior Suske en Wiske hebben in dit nummer plaatsgemaakt voor grappen van Schanulleke. Op de achterzijde van Versus is dit keer geen strip afgedrukt.

Wel gebleven zijn de bijdragen van Klaas Rigterink. Zijn artikelen worden nu gerangschikt onder de noemer Uit de archieven van Klaas Rigterink. In dit nummer publiceert hij het eerste deel van een reeks artikelen rond snoep in de Suske en Wiske-verhalen en de merchandising rond snoepgoed met gebruik van de stripfiguren.
Schetsen die Paul Geerts maakte van figuren uit Het eiland Amoras worden getoond onder de kop Uit de archieven van Joris van Nijnatten.

Onder de noemer De magnifieke metamorfose (bekend van de coverwijziging die inging met het album De curieuze neuzen) worden hertekende covers onder de loep genomen.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Antigoon Nieuwsblad