Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 120


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 19 december 2017

Versus, no. 120 De omslagtekening van deze Versus toont een door Eugeen Goossens vervaardigde afbeelding van Jerom verkleed als kerstman.
Het voorwoord is voor het eerst geschreven door Niels van der Made, de nieuwe voorzitter van De Fameuze Fanclub. Hij tekent ook voor het tweede deel van de beschouwing over de portrettering van zwarte mensen in de verhalen van Suske en Wiske.

Peter Van Gucht vertelt over zijn hobby, tekenen en schilderen, en toont een schilderij van een Volkswagenbusje dat hij heeft gemaakt.
De scenarist hielp Klaas Rigterink ook bij het samenstellen met een lijst van vertalingen van alle Swahili-teksten die in Mami Wata voorkomen.

In de rubriek In de kijker wordt een afgekeurde tekening getoond die Willy Vandersteen in 1987 maakte voor een strip die verscheen in het Kerstboek voor het Werleld Natuurfonds. De strip, met daarin de herziene versie van deze plaat, werd ook afgedrukt in de nummers 22 t/m 25 van Versus.

De kerstsfeer wordt voortgezet in een kort verhaal van Jerom, getiteld Jerom en de sprekende dieren dat in 1967 door Eugeen Goossens werd gemaakt voor het Duitse tijdschrift Felix.

Klaas Rigterink dook in de archieven om de daden van de dief van de Mona Lisa uit het album Het Monamysterie te vergelijken met die van de echte Vincenzo Peruggia.

Met ingang van dit nummer is Peer van de Heuvel eindredacteur van de Versus. Hij schreef ook stukje over de animatie-avonturen van Suske en Wiske Junior, die sinds novemnber 2017 bij de VRT te zien zijn.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Kersttekening van Willy Vandersteen