Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 119


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 26 september 2017

Versus, no. 119 In het voorwoord kondigt Peter van der Knoop zijn aftreden als voorzitter van De Fameuze Fanclub aan, evenals andere wijzigingen binnen het bestuur.
Peter blijft overigens wel de Versus maken.
Vanwege het grote aantal delen dat de laatste tijd verschijnt in zowel de reguliere reeks als de Classics-serie helpt Peter Van Gucht een handje bij het inkleuren van de albums. Hij vertelt hierover in zijn column.

Het verschijnen van een zwarte man met dikke lippen in één van de eerste stroken van Mami Wata leidde tot veel commotie toen dit personage in de krant verscheen. Hierop inhakend duikt Niels van der Made in de geschiedenis van de reeks om te zien hoe inwoners van Afrika daarin werden getekend en beschreven.

Naast zijn werk aan Suske en Wiske heeft Luc Morjaeu nog tijd gevonden om een speciaal stripverhaal te maken voor zijn woonplaats, Puurs. Het spook van Pukema. Een preview van het verhaal, waarin Lambik en zijn hulpje Sezar optreden, is in dit nummer te zien.

Klaas Rigterink schotelt de lezer een luchtig menu voor waarin allerlei verschillen tussen diverse edities van De wolkeneters worden opgediend.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:'Het spook van Pukema' door Luc Morjaeu