Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 125


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 4 april 2019

Versus, no. 125 In de vorige aflevering van Versus werd onthuld dat het ledenbeeldje voor 2019 een portret van Moe Mie is. De moeder van Jerom komt uitgebreid aan bod in dit nummer van het fanclubblad.
Op de cover zien we Moe Mie en haar zoon op een speciaal voor de Versus gemaakte tekening van Romano Molenaar. Deze Nederlandse stripmaker tekende beiden ook al eens in de reeks J.ROM.
Niels van der Made laat de familiegeschiedenis van Jerom en vooral verschijningen van Moe Mie de revue passeren. Aan het eind van dit artikel trekt hij een opvallende conclusie over deze oervrouw.
Klaas Rigterink haakt aan bij het hoofdthema van het nummer met een korte portrettering van de sjamaan die Jerom zijn kracht heeft geschonken. Deze prehistorische tovenaar was ooit een aanbidder van Moe Mie.

Aan de vooravond van de 32e Suske en Wiske Fandag krijgen de lezers uiteraard ook het programma van dit evenement te zien.

Peter Van Gucht gaat in zijn column in op de recente start met voorpublicatie van Suske en Wiske in De Telegraaf.
Luc Morjaeu laten schetsen zien voor diverse projecten waar hij mee aan de slag is geweest, waaronder nieuwe verhalen en illustraties voor het vernieuwde Suske en Wiske Kindermuseum.

De traditie dat Wiske elk avontuur afsluit met een knipoog werd in de loop der jaren meerdere malen doorbroken. Peer van den Heuvel toont alternatieve einde plaatjes

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Moe Mie