Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 124


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 18 december 2018

Versus, no. 124 De fraaie cover die Christian Verhaeghe tekende voor deze aflevering van het Fanclubblad laat de belangrijkste thema's zien die in dit nummer aan de orde komen.
De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het beeld van Pieter Paul Rubens staan in volle glorie op het omslag.
De verschijning van de Antwerpse kathedraal in de avonturen van Suske en Wiske wordt door Niels van der Made belicht in een artikel dat de lezer meenemt naar de Sinjorenstad en Amoras.

De beroemde schilder Rubens kennen Suske en Wiske-lezers natuurlijk mede van het beroemde verhaal De raap van Rubens. De publicatie hiervan in de krant komt in een nieuwe rubriek waarin voortaan steeds een jaar uit de geschiedenis van Suske en Wiske onder de loep zal worden genomen. In deze aflevering is dit 1976, Het jaar van de raap.
Klaas Rigterink belicht daarnaast de schilderijen die Paul Geerts in het verhaal heeft verwerkt en tenslotte blijkt Lambik ook in zijn eigen reeks De grappen van Lambik al grote bewondering voor de schilder te hebben gehad.

Auteurs Peter Van Gucht en Luc Morjaeu besteden beiden aandacht aan het eerste verhaal van Suske en Wiske dat in 2019 zal verschijnen, Lambik Plastiek.
Van Gucht schrijft over de wijze waarop het thema van het album, de plastic vervuiling werd gekozen terwijl Morjaeu op zijn tekentafel enkele schetsen laat zien.
In de preview zijn de eerste twee pagina's van dit verhaal te zien.

Veel korte nieuwsfeitjes, waaronder de onthulling van het ledenbeeldje voor 2019 (Moe Mie) completeren de inhoud van deze Versus.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:De trotse torens