Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 82


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 12 juni 2008

Versus, no. 82 Traditiegetrouw wordt in het eerste artikel in woord en beeld teruggeblikt op de 21 Fanclubdag die op 13 april in Nieuwegein werd gehouden.
Na deze opening laat Klaas Rigterink zijn licht schijnen op de achtergronden van de de verwijzingen naar de ridderorde De Tempeliers, zoals deze voorkomen in Het babbelende bad.

Het derde item in deze Versus vormt het eerste deel van een reeks artikelen over sport in de verhalen van Suske en Wiske. Het overzicht werd samengesteld door Ralph Dikmans en Bart van de Ven. In 2001 werd het door de auteurs uitgebracht als een boekje, met een oplage van slechts 5 exemplaren, onder de titel Sport(ief) Spelen : info strip.
Een eerder initiatief om het overzicht in 2004, ter gelegenheid van de Olympische Spelen, in Versus te publiceren ging uiteindelijk niet door. Met de start van de publicatie in dit nieuwe Olympische jaar krijgt toch een grotere groep mensen de kans om het, geactualiseerde, artikel te lezen.

De column van Luc Morjaeu en Peter Van Gucht kreeg dit keer de vorm van een briefwisseling (via mail) tussen de twee leiders van Studio Vandersteen.

Aan het eind van het nummer zijn weer enkele aankondigingen van Suske en Wiske-verhalen uit de jaren 1949 en 1950 afgedrukt.

De strip op de achterkaft is dit maal een gag uit het album Strips voor Mozambique, uitgegeven in 1987.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Gag op achterzijde Versus 82 Strips voor Mozambique