Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 81


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 1 april 2008

Versus, no. 81 Het eerste nummer van Versus dat in 2008 verschijnt begint met een aantal pagina's vol informatie over de Fanclubdag die op 13 april in Nieuwegein wordt gehouden. Deze dag zal voor een groot deel in het teken staan van Krimson. Deze aartsvijand van Suske en Wiske maakte 40 jaar geleden zijn debuut in Het rijmende paard.

Klaas Rigterink besteedt in twee artikelen aandacht aan een paar recente Suske en Wiske-uitgaven. Zijn eerste bijdrage belicht de achtergronden van het carnaval in Binche, dat het decor vormt voor het verhaal De joviale Gille.
Voor het tweede artikel van Klaas ging hij op bezoek bij Parastone-kunstenaar Fons van Dommelen. De ontwerper van vele Suske en Wiske-beeldjes vertelt hoe het nieuwste beeldje van zijn hand, een tafereel uit De Tartaarse helm, tot stand is gekomen.

Na de artikelen van Klaas en veel berichten over komende en recent verschenen uitgaven zijn aan het eind van het nummer 9 aankondigingen van de oudste verhalen afgedrukt.

Opmerkelijk is dat voor de cover een illustratie is gekozen die al eerder op een omslag van Versus te zien was. De afbeelding, die afkomstig is van een kleurboek uit 1953, werd ook al gebruikt voor aflevering 24 van het fanclubblad.

Op de achterkaft is een pagina uit Het Spaanse spook te zien, zoals deze oorspronkelijk verscheen in het weekblad Kuifje.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Het Spaanse spook op achterzijde Versus 81 Versus 24 Met Suske en Wiske kleuren en uitknippen, no. 2