Aankondigingsfolder


Amoras - The Saga Unfolds In een aankondigingsfolder voor de reeks, die in februari 2013 verspreid werd naar boekhandels in Nederland en België, werden voor het eerst enige informatie over het verhaal en enkele uitgewerkte afbeeldingen opgenomen.

De inleidende tekst voor de reeks luidt:
Eén flits. Meer was er niet nodig om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen. Eén druk op de foute knop. Het einde van een vriendschap. Uit elkaar gerukt, gedropt in een onbekende omgeving. Alleen. Apart. Rondzwervend in een nabije toekomst waarin hun eeuwige antagonist de plak zwaait. Krimson. Alles lijkt verloren. Tot Suske Jérusalem ontmoet. Een nieuw gezicht! Een teken van hoop. Of niet? In een wereld waar Jerom en Lambik van elkaar vervreemd zijn en Barabas samenwerkt met Krimson bestaan geen zekerheden meer.
Op het eiland Amoras heeft die laatste zijn zinnen gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. De voltallige bevolking wordt de mijnen ingestuurd om alles te ontginnen. Maar daar vinden ze veel meer dan enkel diamanten... Zeebevingen veroorzaken scheuren in de bodem, een enorm energieveld komt vrij. Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem, maar die heeft enkel oog voor het stormachtige wateropervlak...


Amoras - Aankondigingsfolder Amoras - Aankondigingsfolder

Met dank aan Dennis voor scans van de folder.