Marc Legendre


Marc Legendre startte zijn carrière als hoofdredacteur (hijzelf houdt het bij 'papegaai') van het weekblad Kuifje, maar publiceerde intussen zijn eerste strips bij de concurrentie, het weekblad Robbedoes.
Marc Legendre Hij werd vooral bekend met de hyperkinetische strip Biebel die in 2013 z'n 30ste verjaardag viert.
Samen met Jan Bosschaert werkt hij aan de reeks Sam, over een meisje dat verliefd is op een knalrode Porsche. Met Kristof Spaey maakte hij de donkere trilogie Misschien/Nooit/Ooit en sinds 2012 werkt hij als scenarist mee aan de strips van de Rode Ridder (getekend door Claus Scholz).
Zijn graphic novel Verder haalde als enige strip ooit, de shortlist van de prestigieuze Libris Literatuur Prijs. Naast (young adult) romans (Zielsveel en Miss Curry), verschijnen er binnenkort ook jeugdboeken van de Rode Ridder van zijn hand.

In 1995 vertrok Marc met zijn vrouw, Kati, met een zeilboot op wereldreis. Ze strandden op de Canarische eilanden waar ze een geitenstal tot een huisje verbouwden (waarvan hij verslag doet in het hilarische Coño). Tegenwoordig wonen de auteur en zijn Kati op het kleine eiland El Hierro waar hij zijn dagen vult met tekenen, schrijven, in de zon zitten, vissen en naar de oceaan staren.

In december 2013 ontving Legendre tijdens het Stripgids Festival te Turnhout de Bronzen Adhemar, de tweejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip.