Nieuwe Franse uitgaven Suske en Wiske


Français

Bericht: 28 januari 2014

Amphoria, no. 1 Op het internationale Stripfestival in Angoulème, dat van 30 januari tot 2 februari wordt gehouden, zal de eerste vertaling van de succesvolle reeks Amoras worden gepresenteerd.
Standaard Uitgeverij en haar Franse partner, Les éditions Paquet zullen hun samenwerking tijdens het festival aankondigen.
De reeks Amoras, die in het Frans zal verschijnen als Amphoria wordt het eerste produkt van deze samenwerking. Het eerste album, Bob, verschijnt op 19 maart in Frankrijk.

Naast Amphoria gaan de uitgeverijen ook twee andere reeksen uitgeven.
In een Collection patrimoine worden bundelingen gepubliceerd met avonturen van Suske en Wiske die door Vandersteen zelf werden geschreven en getekend.
De eerste uitgave in deze serie L’île d’Amphoria (1947, Op het eiland Amoras), Le Singe Volant (1948, De vliegende aap) en Le Rayon Magique (1948, De sprietatoom) en verschijnt in april. Later volgen er nog meer bundelingen.
De laatste Franstalige uitgave die gepland staat betreft het werk van de huidige Studio Vandersteen. Zo verschijnt in april reeds La reine coin-coin (De kwakende Queen) in Frankrijk.

In een persbericht zegt Peter Quaghebeur, van WPG/Standaard uitgeverij, over de samenwerking met Les éditions Paquet:
Met Bob et Bobette zijn we al heel lang bescheiden aanwezig in de franstalige markt. Het is heel fijn dat een gerenommeerde partner als Les éditions Paquet nu met ons in zee gaat om met Amoras én het oeuvre van zowel Willy als de Studio Vandersteen een nieuw verhaal te gaan schrijven

Les éditions Paquet werd opgericht in 1996 in Genève door Pierre Paquet. De uitgeverij is vooral gespecialiseerd in stripuitgaven en geïllustreerde boeken en oriënteert zich op een breed en gevarieerd publiek. De uitgeverij is vandaag een ernstige speler op de Franse stripmarkt. Hun catalogus omvat ondertussen meer dan 150 auteurs van 20 verschillende nationaliteiten. Les éditions Paquet is vermaard om de kwaliteit en de creativiteit van hun uitgaven. Bij hun bestsellers behoren onder meer la Chronique des immortels, Voyge des pères, Le Grand-duc, Le pilote à l’edelweiss, Lincoln en Ciel en ruine.