Spin-off rond De dolle musketiers


Een onvoltooid project.

Ontwerp voor de musketiers Enkele jaren voordat Charel Cambré begon aan het tekenen van de alternatieve Suske en Wiske-reeks Amoras werkte hij ook al aan een ander project waarin Suske en Wiske vanuit een andere invalshoek werden benaderd.

In maart 2013 toonde Cambré op Facebook al een schets van de vijf hoofdfiguren in de kleding die zij droegen in De dolle musketiers.
De achtergronden bij deze tekening werden op 26 mei van dat jaar uit de doeken gedaan op de site van De Stripspeciaalzaak.
De schets maakt deel uit van een opzet voor een driedelige serie over Jerom, die Cambré samen met Ronald Grossey wilde maken.

In 2008 toonden de makers hun schetsen aan de familie Vandersteen en Standaard Uitgeverij. Ondanks aanvankelijk enthousiasme werd echter besloten om het idee voor deze reeks niet verder uit te werken.

In een interview met De Standaard vertelde Cambré over dit project:
"Ronald Grossey, de voormalige hoofdredacteur van het Suske en Wiske Weekblad, kwam naar me toe, hij wilde iets doen met Suske en Wiske. Ronald had jaren geleden al eens een spin-off van De Rode Ridder geschreven, The Red Knight, getekend door Marvano. Nu wilde hij in een cyclus van drie albums de voorgeschiedenis van Jerom uit de doeken doen. Die duikt voor het eerst op in De dolle musketiers, waarin hij in een kooi zit. We wilden vertellen hoe hij daar was terechtgekomen.
Ik heb daar een hoop tekeningen en schetsen voor gemaakt, die we aan de kinderen van Willy Vandersteen hebben voorgesteld. Ze reageerden enthousiast en wij dachten dat alles in kannen en kruiken was. Drie weken later werden wij verwacht bij Standaard Uitgeverij, waar de feestvreugde flink getemperd werd. De schrik om in het vaarwater van de hoofdreeks terecht te komen bleek te groot en na een jaar afwachten kregen we het bericht dat het niet doorging"


Schets van Suske en Wiske Uitgwerkte pagina