De zaak Sus Antigoon #1

Lezers-recensies

De kronieken van Amoras

Deel 9: De zaak Sus Antigoon #1


Vorige Index
Index
Volgende

Wat vinden de lezers van dit verhaal?

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, deel 9: De zaak Sus Antigoon #1 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 5
NaamLeendert
Leeftijd47
Cijfer7
RecensieEen mooi album en leuk dat de geschiedenis van Sus Antigoon wordt uitgediept. Eindelijk weer een album dat echt over Kronieken gaat. De andere albums (behalve dan die over Krimson en de Zwarte Madam) waren min of meer gewone Suske en Wiske verhalen en weet ik niet precies hoe die in een titel 'Kronieken' paste
Wel hoop ik dat dit niet een neverending story gaat worden met allerlei nieuwe verhaallijnen waardoor het langdradig gaat worden en de lezer de taak kwijt raakt zoals dat uiteindelijk bij de Saga van Amoras het geval was.
Ik hoop daarom dat dit verhaal in een afgeronde cyclus zich gaat afspelen in 2 maximaal 3 albums. Het verhaal van Krimson in drie albums zijn wel een goed voorbeeld.
Het verhaal is mooi maar meer een opmaat voor het vervolg. Ik vond het niet super spannend of humoristisch. Het idee is goed, maar vond ik verhaaltechnisch tegenvallen. Wel vind ik het bij de Kronieken passen en de tekeningen zijn mooi en het is mooi ingekleurd. Daarom een 7
Datumzondag 19 december 2021 22:57

Reactie no. 4
NaamHenmii
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal en weer erg mooi getekend (vooral de weerseffecten zoals storm op zee en mist), maar aan het einde van het eerste deel heb je nog geen idee waar het verhaal naar toe gaat.
Datumzaterdag 18 december 2021 12:29

Reactie no. 3
NaamBruno
Leeftijd60
Cijfer4
RecensieEen vrij suf verhaal: Suske en Wiske hebben dezelfde droom waarin ze bij Sus Antigoon op een boot zitten, 5 eeuwen geleden. Verder gebeurt er eigenlijk niets. Vaag dat Sus Antigoon een soort zelfmoord pleegt in het begin.
De serie Amoras begon met leuk nieuw elan, maar langzamerhand zakt het af naar de gewone rode reeks. Jammer!!
Datumdinsdag 07 december 2021 16:15

Reactie no. 2
NaamRemco
Leeftijd50
Cijfer9
RecensieEen goed idee om het verleden van Sus Antigoon aan te snijden. Verbazingwekkend dat het team van deze serie het verleden invult van personages die er alijd al waren maar waarbij niemand zich afvroeg wat hij geschiedenis was. Zo boort het team een schat van mogelijke avonturen aan. Wat staat ons nog te wachten? Nu de beurt aan Sus Antigoon. Fascinerend. Het verhaal zit heel kunstig in elkaar; de reis van Antigoon in het verleden, de ontmoeting met Suske en Wiske in het verleden of in een droom, De persoonsverwisseling van Suske en Sus, Barabas ( stotterend) die kennelijk met de teletijdmachine ook daar aanwezig was en uiteindelijk een eiland dat er wel...of niet was. Een prachtige combinate van mystiek die noopt tot verder lezen. Twee albums lijkt mij wat kort voor wat we in de album voorgeschoteld krijgen. Ik heb nergens de indruk dat de veelheid aan insteken verwarrend werken. De personages zijn net als in de andere Amoras boeken erg sterk. Ook hier zijn ze leuker dan in de befaamde Rode Reeks. Een heerlijk album, ik hoop alleen niet dat de uitkomst hetzelfde zal zijn als dat van Krimson....met slechts één volgalbum vrees ik het ergste.
Datumdonderdag 02 december 2021 21:53

Reactie no. 1
NaamAmoras/J.Rom liefhebber
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieEen heerlijk spannend Amoras album. Dit is het eerste deel van een tweeluik, doordat het verhaal over meerder albums is gespreid kan verhaal rustig verteld worden en niet worden afgeraffeld. Legendre levert weer prima tekenwerk af. Ook het verhaal is goed opdreef. Sus Antigoon is een interessant personage, al blijft zijn verleden een mysterie. Hopelijk meer info hierover in deel 2.
Datumzaterdag 27 november 2021 09:58