Suske en Wiske op het WWW

Integrale uitgave Blauwe reeks


Index
Index

De acht Suske en Wiske-verhalen die Willy Vandersteen maakte voor het Kuifje, worden in 2020 integraal heruitgegeven in twee kloeke bundelingen.
Elke band wordt ingeleid met een achtergronddossier door Niels van der Made, voorzitter van De Fameuze Fanclub.

De bundelingen van de Blauwe Reeks-verhalen die verschijnen in het jaar dat Suske en Wiske hun 75-jarig jubileum vieren vormen een aanloop naar de publicatie van een nieuw avontuur De sonometer. Dat album waar Vandersteen ooit aan begon, maar nooit afwerkte wordt voltooid door de Franse topscenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert.

Deel 1 van de twee bundelingen verschijnt in juli 2020 en bevat de eerste vier verhalen: Het Spaanse spook, De bronzen sleutel, De Tartaarse helm en De schat van Beersel.
Later in het jaar verschijnt de 2e bundeling met daarin: Goud voor Rome, De gezanten van Mars, De groene splinter en Het gouden paard.

De bundelingen worden uitgevoerd in hardcover. Naast de gewone versie zal van elk deel ook een luxe editie worden uitgebracht in een beperkte oplage van 325 exemplaren. Deze luxe edities, met linnen rug, gaan elk vergezeld van 4 door Luc Morjaeu getekende Ex Librissen.

De Blauwe reeks - Deel 1 De Blauwe reeks - Deel 2

Ex Librissen - Deel 1 Ex Librissen - Deel 2