Suske en Wiske op het WWW

Groot formaat uitgaven


Index
Introductie

Het Spaanse spook Stribbel Strips brengt vanaf maart 2014 alle verhalen van de Blauwe reeks uit in luxe albums op groot formaat. De avonturen van Suske en Wiske worden aangevuld met de twee verhalen van Tijl Uilenspiegel die Willy Vandersteen voor het weekblad Kuifje maakte. In totaal zullen er dus 10 albums verschijnen.

De uitvoering van de albums is gelijk aan dat van de speciale editie van De kaartendans die exclusief werd uitgegeven ter gelegenheid van de grote Vandersteen-veiling in februari 2013.

Net als bij De kaartendans het geval was blijft de oplage van de Blauwe reeks-albums beperkt tot 100 exemplaren.
De binnenpagina's zullen worden uitgevoerd in zwart/wit met grijstinten.
Bij de keuze van de coverillustraties wordt in sommige gevallen gekozen voor de covertekeningen van Kuifje.

Het eerste album dat werd uitgebracht is Het Spaanse spook, direct één van de delen waarvoor een voorplaat van Kuifje is gebruikt. Deze keuze werd ook al eens gemaakt voor een bibliofiele heruitgave uit 1990.
Ook bij het volgende deel in de reeks, dat in juni 2014 verschijnt, is een cover van het weekblad Kuifje gekozen voor het album. De tekening die de voorkaft van De bronzen sleutel siert verscheen oorspronkelijk op Kuifje-aflevering 13 uit 1951.

De albums kosten € 299 per stuk en zijn alleen, per voorintekening op de gehele reeks, te bestellen bij stripspeciaalzaken.
In 2014 verschenen drie albums. In 2015 werden wederom drie delen uitgebracht, waarna de reeks in 2016 wordt afgerond met de laatste 4 titels.


De bronzen sleutel De Tartaarse helm De schat van Beersel
Goud voor Rome De gezanten van Mars De groene splinter