Suske en Wiske op het WWW

Actie-rom


Index

Actie-rom Bij de Bruna boekwinkels werd in het najaar van 1998 een gratis cd-rom gegeven aan de klanten die minimaal twee multimedia produkten van uitgeverij Bruna kochten. Op deze cd stonden diverse demo's van software die door A.W. Bruna is uitgegeven en daarnaast nog een aantal extra's die vooral op Kerst en Sinterklaas waren gericht.

Voor Suske en Wiske-fans was vooral de aanwezigheid van demo-versies van De roekeloze ruimtereis en de Stripmaker op het schijfje interessant.

Uit De roekeloze ruimtereis is de volgende selectie van de onderdelen beschikbaar:


Actie-romDe versie van de Stripmaker die op deze cd staat wijkt in diverse opzichten af van de demo die op de eerste Verrassings-rom is opgenomen. De gebruiker van de Actie-rom kan slechts 1 strippagina samenstellen met het programma. De gemaakte pagina kan bovendien niet worden opgeslagen of afgedrukt. Een ander opvallend verschil is dat in het programma alle plaatjes te zien zijn die in het complete programma zijn opgenomen. Deze illustraties kunnen echter voor het grootste deel niet worden gebruikt. Alleen een beperkt aantal afbeeldingen, te herkennen aan een groene achtergrondkleur zijn beschikbaar voor het maken van een verhaaltje.