Suske en Wiske op het WWW

De roekeloze ruimtereis

Doorloop level 1b


Introductie Inleiding Codes
Doorloop-index Level 1a Level 2

Lambik in actie Loop naar rechts en haal de schakelaar over. Ga naar de onderkant van de liftschacht en haal links de schakelaar over. (Deze schakelaar schakelt dodelijke stralen laserstralen uit, later in het level.)
Ga nu met de liften omhoog, en neem de eerste deur rechts. Neem brood/melk voor Klomo.
Loop verder naar rechts, en neem de lift omhoog. Loop naar rechts, haal de schakelaar over naast de grote computers (deze bedient de deur van de ruimte links, 1 verdieping hoger; daar gaan we later naar toe). Loop verder naar rechts en spring naar de verdieping rechts boven.

Pak helemaal rechts boven het extra leven. Loop weer naar links de kamer uit en neem de lift naar beneden.
Haal iets naar rechts de schakelaar over (deze bedient ook laserstralen, later in het level).
Neem de lift terug naar boven, en loop naar links, tot je weer bij de eerste lift bent. Neem deze lift naar boven en ga links de kamer in. Neem links brood/melk voor Klomo. (Alle stofzuigers in het level kunnen tijdelijk uitgeschakeld worden door erbovenop te springen.)

Loop weer naar rechts en neem de lift twee verdiepingen naar beneden (dus niet helemaal naar beneden). Loop naar rechts en neem 3x brood/melk voor Klomo.
Loop verder naar rechts, spring over het gat en loop de gang helemaal door naar rechts.
Neem aan het einde van de gang de lift een verdieping naar boven. Ga de machinekamer in en haal linksboven de schakelaar over (deze opent de deur van de gang naar de deur die toegang geeft tot level 1c).

Loop naar rechts, ga met de lift naar de volgende verdieping. Neem links alle punten en neem brood/melk voor Klomo.
Loop naar rechts en ga met de lift naar de volgende verdieping. Loop naar links en neem de eerste lift naar boven. Spring rechts de kamer in, spring op het bed en spring naar de gang links boven. Loop naar links en neem brood/melk voor Klomo.
Ga weer terug via de gang en de lift. Loop helemaal naar links, spring op de meest linkse lift (uit: De gezanten van Mars).
Spring via de andere liften (uit: De gezanten van Mars) naar rechts, de bovenste of de onderste kamer in. Neem rechts brood/melk voor Klomo. Doe hetzelfde voor de andere kamer.

Loop helemaal naar links. Nu is er keuze uit twee mogelijkheden (de bonusroute en de normale route):

  1. Bonusroute:
    Spring op het bovenste groene eindblokje van de meest linkse lift. Dit is een geheime lift die je naar boven brengt. Spring naar links, pak snel de punten en neem een lange sprong naar rechts, de trap op. Ren nu meteen voluit naar rechts tot je een schakelaar ziet (niet eerder stoppen met rennen!) en haal de schakelaar over totdat de grote deur helemaal open is. Ren nu verder naar redchts en pak het extra leven. Je valt dan door een schacht naar beneden. Loop helemaal naar links en volg de normale route.
  2. Normale route:
    Ga helemaal naar beneden in de liftschacht. Loop naar rechts, pak het extra leven en klik op de deur. De deur gaat nu open en het volgende level wordt geladen. Als er niet genoeg brood/melk voor Klomo verzameld is (5x melk/5x brood) dan gaat de deur niet open.


© Standaard Uitgeverij