Suske en Wiske op het WWW

De roekeloze ruimtereis

Doorloop level 2


Introductie Inleiding Codes
Doorloop-index Level 1a Level 1b

In dit level zijn de bewegende meteoren en de vliegende schotels dodelijk! Bestudeer eerst goed de beweging van een vliegende schotel voor je er voorbij probeert te lopen. Sommige schepen gaan niet gewoon van links naar rechts of van boven naar onder. Laat je niet verrassen! START: Ga naar links, spring op de rots en neem het glas melk (1). Ga naar rechts, kijk uit voor de bewegende stenen, spring van de tweede groene rots naar de verhoging verhoog en spring op de lift. Spring van de lift links op de hoge rots en neem het glas melk (2). Spring langs links terug naar beneden, spring naar rechts op de volgende rots (Let op de vliegende schotel) en neem daar de liften naar beneden. Neem de melk (3) en ga terug naar boven. Weer goed opletten dat je niet tegen de vliegende schotel botst.

EXTRA: Wil je een schat aan diamanten meepikken, dan ga je na het derde glas melk niet naar boven, maar spring je langs rechts naar beneden. Daar kan je dan een massa diamanten. Als je ze allemaal hebt, neem je de lift terug naar boven.

Ga verder naar rechts (je passeert een saving point-sateliet) en stap op de bruine steen net voor de steen met de vlag. Dit is een lift die je naar boven zal brengen voor je volgende glas melk. Spring op de raket en neem het glas (4). De raket zal je meevoeren.

Als je een stuk ruimteschip passeert, moet je je klaarhouden. Vlak daarna zie je onder je een bruin-groene rots: daar moet je opspringen. Hier vind je namelijk een extra leven (hartje). Spring langs rechts van de rots, ga terug naar links en pak je eerste boterham (5). Nog wat verder naar links staat nog een glas melk (6) te wachten. Neem ook dat glas mee voor Klomo. Ga nu terug naar rechts tot je aan een saving point komt. Hier moet je naar boven springen om een boterham (7) te gaan halen. Spring langs rechts naar beneden, kijk goed uit voor vliegende schotels en meteoren. Loop nu naar rechts tot je weer een saving point tegenkomt. Daar ga je terug langs links naar beneden tot aan de boterham (8).

Ga nu terug naar de satelliet, spring via de draaimolen op de groene rots boven je. Vandaar spring je via het eerste molentje met een verre sprong naar de groene rots rechts van je en vervolgens neem je het tweede molentje naar de groene rots links boven je waar je een boterham (9) zal vinden. Als je nu een verre sprong naar rechts neemt, beland je op een molentje en met je volgende verre sprong sta je op een vaste rots. Een beetje verder naar links vind je weer een saving point en een boterham (10). Als je op de laatste rots staat, neem je een verre sprong naar rechts. Let op: De rots waar je nu opstaat beweegt!. Wacht even totdat de rots niet meer zakt. Spring even naar boven, dan zal de rots terug stijgen. Als hij weer stil staat, kan je een verre sprong naar rechts doen. Ook dat is een bewegende rots. Je weet dus wat je moet doen! Als je nu nog eens naar rechts springt, sta je weer op een vaste rots.

Nu zie je een scorebord staan: je hebt dus vijf boterhammen en vijf glazen melk nodig om Klomo te betalen. Kijk nu even naar de boterham boven in je scherm. Heb je voldoende voedsel? Dan kan je verder naar het ruimteschip. Als je nog wat tekort hebt, zal je terug moeten gaan. Klomo vertrekt niet voor hij voldoende gegeten heeft. Wacht hier nog even totdat er een lift-blok langskomt, spring erop en reis mee tot aan het laatste rotsblokje. Spring op dit blok en Klomo zal je opstralen naar zijn ruimteschip.

Zie ook de plattegrond voor dit level.


© Standaard Uitgeverij