Suske en Wiske op het WWW - De Texas Rakkers

Guy Mortier bewerkt scenario


Datum: 16 januari 2007

Vorig bericht Index
Index
Volgend bericht

Guy Mortier Volgens een bericht in de krant De Morgen op 16 januari zal het scenario voor De Texasrakkers worden bewerkt door Guy Mortier. Ook diverse andere media besteedden aandacht aan de nieuwe scenarist voor de film.
In een artikel op de website van de VRT vertelt de schrijver dat de producenten halverwege 2006 contact met hem hebben opgenomen.

Het vertrekpunt voor Mortier was het basisscenario zoals dat door Dirk Nielandt is opgesteld. Inmiddels heeft hij het script echter al drastisch gewijzigd.
Op de VRT-site zegt Mortier: "Bedoeling is om het spannend en grappig te maken, en om de personages wat meer inhoud te geven. Wat karaktergelaagdheid betreft, valt er bij Suske en Wiske, Jerom en Sidonia immers niet extreem veel te rapen".
Het is de bedoeling om de film zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt te maken.

Opvallend is dat in de artikelen die half januari in de media verschenen wordt gerept over een reeks die mogelijk 13 films zal gaan omvatten. In de eerste berichten over de serie animatiefilms werd nog gesproken over 10 verfilmingen van de avonturen van Suske en Wiske.