Alwina


De rol van Alwina wordt gespeeld door Thekla Reuten.
Thekla Reuten

In 2001 vonden de producenten van de film de Nederlandse actrice Thekla Reuten al bereid om de rol van Alwina te spelen. Zij was een bekende van de oorspronkelijke regisseur, Dominique Deruddere, bij wie ze in de voor een Oscar genomineerde film Iedereen beroemd speelde. Nu de opnames voor de film kunnen worden gemaakt is ze opnieuw benaderd voor de rol. Na het t nieuwe script te hebben gelezen en overleg met kennismaking met de huidige regisseur, Rudi Vanden Bossche, heeft ze toegezegd om aan de film mee te doen.

De actrice werd op 16 september 1975 in Bussum geboren. Na haar VWO-opleiding ging ze studeren aan de Theaterschool in Amsterdam, een studie die ze in 1997 afrondde. Vrijwel direct na het voltooien van haar studie kon ze als actrice aan de slag in een aantal speelfilms.
Voor haar eerste filmrol, in De trip van Teetje, werd ze meteen genomineerd voor een Gouden Kalf.
Reuten debuteerde als tv-actrice in de serie Wij, Alexander. Daarna was ze te zien in speelfilms als Het Veertiende Kippetje, Kruimeltje, Iedereen Beroemd! en De Tweeling.
Voor haar rol als Lotte in De Tweeling is ze genomineerd voor de juryprijs van het Andrélon filmtalent 2003.

Het buitenland heeft de kwaliteiten van deze actrice inmiddels ook ontdekt. Ze werkte mee aan de Italiaanse film Una bella che non lascia scampo en is ook te zien in de Duitse productie Rosenstraße.


Bron foto: Website van Thekla Reuten ; © Frans Janssen.