Kort nieuws


Datum: 1 september 2003
Een oude man wijst de weg naar de Ganzenhoeve Suske en Wiske zijn op maandag 1 september in Nederland aangekomen. Het Brabantse Huijbergen vormde in de ochtenduren het decor voor een scene waarin de jeep met Suske, Wiske, Lambik en Sidonia de grens overschrijdt op weg naar hun vakantieverblijf, de Ganzenhoeve. Omroep Brabant was in Huijbergen aanwezig voor het maken van een reportage over de film die in het nieuwsbulletin van die lokale omroep op maandag werd uitgezonden.

In de middaguren van dezelfde dag werden op het station van Roosendaal ook nog opnamen gemaakt. Suske en Wiske stapten daar op de trein waarna ook tijdens een ritje in die trein zelf nog werd gefilmd.

Later deze week zal o.a. de scene worden opgenomen waarin een oude man de vakantiegangers de weg wijst naar de Ganzenhoeve. De rol van de oude man wordt gespeeld door de 79-jarige Jan van den Broek uit Riel. De producenten waren voor deze rol op zoek naar iemand met een duidelijk Brabantse tongval en aan die voorwaarde voldoet Van den Broek volkomen. In het Brabants Dagblad zegt hij hierover "Ik moet in het dialect praote èn dè zal zeker lukke want ik kèn allèèn mar Gôls."

De film zal naar verwachting in het voorjaar van 2004 in roulatie komen. Dit gebeurt tegelijkertijd in België en Nederland. In totaal zal de film in ca. 150 bioscopen tegelijk te zien zijn met een verdeling van 50 zalen in België en 100 in Nederland.