Lambik gevonden


De rollen van Suske en Wiske zijn nog niet ingevuld. Een Lambik is echter wel al gevonden.
Dirk Roothooft

Ondanks het feit dat maar liefst 1200 kandidaten zich hebben aangemeld voor het spelen van Suske en Wiske zijn er nog geen ideale kandidaten voor deze rollen gevonden. Lambik is echter wel al bekend. De Vlaamse acteur Dirk Roothooft zal gestalte gaan geven aan de kale stripheld.

De in 1959 geboren Roothooft heeft al eerder samengewerkt met regisseur Deruddere in de film Hombres complicados uit 1998.
Voor zijn eerdere werk heeft hij ook al diverse onderscheidingen gekregen. In 1996 kreeg Roofthooft de Thalia-onderscheiding voor de meest verdienstelijke theaterpersoonlijkheid van het jaar en in 1997 en 1998 won hij filmpijzen als beste acteur van het jaar. In Nederland is hij twee keer genomineerd geweest voor het Gouden Kalf (tv-acteur): voor zijn rol van Sjoester in De Partizanen van Theu Boermans en voor zijn rol in Het Paradijs van Maarten Treurniet in 1999. Voor zijn rol van Somberman in Somberman's Actie kreeg hij de Gouden Dolfijn voor de beste mannelijke vertolking op het Internationale Filmfestival van Pescara Scrittura é Immagine in Italië.