Locatie voor Suske en Wiske film bezocht


De krant Het belang van Limburg meldt dat Dominique Deruddere een bezoek heeft gebracht aan het openluchtmuseum in Bokrijk.
Deruddere bezoekt Bokrijk

De regisseur van De duistere diamant keek op woensdag 16 mei in het museum rond om te zien welke delen van het domein een geschikt decor kunnen vormen voor de film. Aangezien een groot deel van het verhaal zich in de Middeleeuwen afspeelt is er behoefte aan historische panden als achtergrond. Het openluchtmuseum in Bokrijk leent zich daar goed voor vanwege alle gebouwen die daar zijn verzameld.

Behalve het decor heeft Bokrijk ook ervaren personeel te bieden voor de regisseur. In het verleden werden hier ook al diverse films, documentaires en series opgenomen waaronder A dog of Flanders.
Overigens zullen ook Brugge en andere delen van Vlaanderen worden gebruikt om delen van de film op te nemen. De opnames staan gepland voor de periode van 16 juli tot begin september.

Het openluchtmuseum in Bokrijk is geen onbekend terrein voor Suske en Wiske. In augustus 2000 werd er voor het eerst een Suske en Wiske dag op het grondgebied van het domein gehouden. Het succes daarvan was zo groot dat er op 5 augustus van 2001 een vervolg van dit evenement wordt georganiseerd.