Damiaan De Schrijver


Lambik wordt toch niet gespeeld door Damiaan De Schrijver.
Damiaan De Schrijver

De Belgische komiek Damiaan De Schrijver zou volgens berichten in de pers bij de doorstart van de film in 2003 de rol van Lambik gaan spelen. De keuze is echter toch gevallen op de eerder al geselecteerde Dirk Roothooft. De Schrijver zal dan ook niet in de film te zien zijn.

De Schrijver studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen. Na het voltooien van zijn studie richtte hij samen met drie medestudenten Theatergroep Stan op, een experimenteel kwartet waarin de acteur zelf centraal staat, en klassieke esthetiek overboord wordt gegooid. Het gezelschap maakte succesvolle stukken als Jan, Dantons Dood en , Alles is Rustig.
In 1999 gingen ze een samenwerking aan met het dansgezelschap Rosas, Quartett genaamd. Hiervan kwam er al snel een opvolger In Real Time, muzikaal begeleid door Aka Moon, waarmee ze tourden langs alle grote internationale podia.

Naast zijn drukke theateractiviteiten als acteur en regisseur is De Schrijver ook op televisie te zien, onder andere in Recht op Recht en Terug naar Oosterdonk. Daarnaast speelde hij ook mee in een aantal Belgische films zoals Dief! en Hombres Complicados van Dominique Deruddere.