Hoe zijn de hoofdrolspelers voor de film gekozen?


Op wat voor manier hebben de producenten de acteurs voor De duistere diamant geselecteerd?
De hoofdrolspelers Voordat daadwerkelijk kon worden begonnen met de opnames voor de film moesten natuurlijk eerst acteurs worden gevonden die de vertrouwde strippersonages op het witte doek tot leven kunnen brengen. De producenten hebben verschillende manieren gehanteerd om tot een selectie van de spelers te komen.

Voor Suske en Wiske, die door kinderen zullen worden gespeeld, werden auditiebijeenkomsten gehouden waarop ruim 900 kinderen afkwamen. Bij deze auditie werd vooral gelet op de manier waarop de kinderen zich voor de camera wisten te presenteren. Uit de eerste grote groep werd een aantal kandidaten geselecteerd voor een tweede ronde waarvoor zij een tekst uit het hoofd moesten leren. Na die ronde viel uiteindelijk de keuze op Daan Vervoort (Suske) en Céline Verbeeck (Wiske).

Bij de keuze voor de overige hoofdrolspelers ging men anders te werk. Van de producent vernamen we dat Dirk Roothooft (Lambik) en Gert Portael (Sidonia) zonder screentest zijn geselecteerd. Regisseur en producent waren het er over eens dat deze goede acteurs de perfecte keuze waren.
Voor de rollen van Jerom en professor Barabas is een aantal acteurs uitgenodigd voor een make-up test. Aan de hand daarvan is de keuze gevallen op Stany Crets (Jerom) en Willy Thomas (Barabas) .

Enkele jaren geleden werden deze striphelden allemaal al eens tot leven gebracht in de Suske en Wiske musical. Geen van de acteurs die toen meespeelden zal zijn rol op het witte doek herhalen. In het geval van Suske en Wiske kon dat ook niet omdat die op het toneel door volwassenen werden gespeeld terwijl nu voor kinderen in de titelrollen is gekozen. De producent meldt dat de overige musicalacteurs niet zijn benaderd omdat film nu eenmaal een totaal ander medium is dan film.