Opnames uitgesteld.


De opnames voor De duistere diamant zijn verschoven naar een latere datum.
De duistere diamant Een paar weken geleden werd bekend dat de beoogde premieredatum van De duistere diamant was verschoven van Kerst 2001 naar de krokusvakantie van 2002. Als reden hiervoor werd genoemd dat de speciale effecten een langere voorbereidingstijd nodig maakten.
Inmiddels is bekend geworden dat ook de opnames voor de film zullen worden uitgesteld. Aanvankelijk zouden deze op 13 augustus beginnen maar die datum blijkt nu niet haalbaar te zijn. De kosten van de gewenste speciale effecten en animatie liggen boven het budget dat momenteel beschikbaar is. In het scenario dat is opgesteld voor de verfilming van het verhaal van Willy Vandersteen zijn inmiddels ook meer voor dergelijke effecten opgenomen dan oorspronkelijk het geval was.

Er zullen door de producenten, Cine3/Antares en partners (waaronder de KRO en VRT) eerst nieuwe geldbronnen voor deze effecten moeten worden aangeboord. Men hoopt in Duitsland of Luxemburg nog een co-producent te vinden en met de het daardoor verhoogde budget hoogwaardige "visual & special effects" te kunnen afleveren.

In de Gazet van Antwerpen laat Cine3/Antares weten: "De film gaat onder meer over toveren en we willen daar op het scherm ook een en ander van laten zien. We willen dat goed doen. Het is een puur professionele beslissing waar alle betrokken mee akkoord gaan." De producenten hebben samen met regisseur Deruddere besloten tot dit uitstel om zodoende met de inzet van extra mensen en middelen zorg te kunnen dragen voor een film van topkwaliteit.

Een gevolg van dit uitstel is wel dat er mogelijk wijzigingen zullen komen in de rolbezetting omdat niet alle acteurs zich vrij zullen kunnen maken in de opnameperiode die nu zal worden vastgesteld.