Gert Portael


Gert Portael zou de rol van de superslanke tante van Wiske gaan spelen.
Gert Portael in 'Iedereen beroemd'

In tegenstelling tot wat in de Suske en Wiske musicals gebeurde zou Sidonia oorspronkelijk in de film wel gespeeld worden door een vrouw. Gert Portael viel echter af toen de productie van de film na een onderbreking van twee jaar een doorstart maakte. Haar rol wordt overgenomen door een man, Peter Van den Begin

De actrice Gert Portael werkte eerder met de oorspronkelijk beoogde regisseur Deruddere samen in zijn succesvolle film Iedereen beroemd waarin ze de rol van Chantal Vereecken vertolkte. Tevens speelde ze mee in de rolprent Hombres complicados waarin ook de eerst geselecteerde "Lambik", Dirk Roofthooft, te zien was.

Ze studeerde in 1984 af aan de Studio Herman Teirlinck en werkte na haar studie in diverse theaters, zoals Theater Victoria, Nieuwpoorttheater, Malpertuis, KVS en NTG. Filmervaring deed ze verder ook op in Koko Flanel van Urbanus en Daens van Stijn Coninx..
Op televisie trad ze op, in verschillende gastrollen, in Heterdaad en Niet Voor Publicatie. Ze werkte ook mee aan verschillende programma's van Bart Peeters en Hugo Mathysen, waaronder De Liegende Doos. Aan die laatste productie heeft ook Jerom-vertolker Stany Crets nog meegewerkt.