Sidonia


Peter Van den Begin vertolkt de rol van tante Sidonia.
Peter Van den Begin

Hoewel de producenten van de film in 2001 aanvankelijk een vrouw selecteerden voor de rol van tante Sidonia (Gert Portael) zal deze rol, net als in de musicals, uiteindelijk toch worden vervuld door een man. De acteur Peter Van den Begin zal op het witte doek gestalte gaan geven aan de superslanke tante van Wiske.

Peter Van den Begin is geboren in Berchem, bij Antwerpen, waar hij nog steeds woont. Zijn ouders hadden een bloemenwinkel en hij groeide op tussen de dahlia's en het theater. In Antwerpen studeerde hij aan de Studio Herman Teirlinck. Nog tijdens zijn studie werd hij door Dirk Tanghe gevraagd voor een rol in Shakespeares De Getemde Feeks. Hij accepteerde dat aanbod, hoewel de consequentie daarvan was dat hij van school moest. Luk Perceval, artistiek leider van de BMC, zag hem en vroeg hem vervolgens voor De Meeuw van Tjechov waarin hij een droomdebuut maakte.

Samen met Stany Crets (Jerom) maakte Van den Begin deel uit van het duo Raf en Ronny een act waarin ze samen acteren en die ook door hen wordt geschreven. Ze waren ook samen te zien in de Kabouter Plop films waarin ze de kabouters Snot en Jeuk speelden.