Uitstel tot zomer 2002 nog niet definitief


Het is mogelijk dat de opnames voor De duistere diamant toch al voor de zomer van volgend jaar zullen beginnen.
Een paar dagen geleden meldden we op deze site dat de opnames voor de eerste Suske en Wiske-film waren uitgesteld tot de zomer van 2002. Cine 3, de producent van de rolprent meldt ons echter dat hierover nog geen definitieve beslissing is genomen. Het is dus mogelijk dat de film toch eerder zal worden gemaakt.

Zoals bekend wordt de vertraging bij de totstandkoming van de film vooral veroorzaakt doordat men nog een extra partner zoekt om mooiere en betere speciale effecten op het doek te kunnen brengen. Berichten dat het budget hiervoor verviervoudigd zou moeten worden worden door de producent echter ontkend.

De gevolgen voor de rolbezetting van de film zijn vooralsnog niet duidelijk. Men wil graag verder met de acteurs die in eerste instantie voor de rollen zijn geselecteerd. Dit geldt ook voor de kinderen die Suske en Wiske tot leven moeten brengen. Ondanks het feit dat ze in 2002 een jaar ouder zullen zijn dan toen ze gecast werden voor de hoofdrollen blijven ze de eerste keuze van zowel producent als regisseur.