De broer van de barones


Door Van Boeckel De broer van de barones wordt gespeeld door Door Van Boeckel.
Zijn opleiding tot acteur doorliep hij aan het Herman Teirlinckinstituut te Antwerpen, dezelfde school waar ook Ronald Van Rillaer rond die tijd te vinden was. In 1976 studeerde hij af en ging aan het werk als freelance acteur. Als zodanig speelde hij bij diverse toneelgezelschappen.

Gedurende vijf jaar was hij verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater te Antwerpen. Daarna ging hij opnieuw aan de slag als freelancer. In die periode deed hij zijn eerste musicalervaring op in de voorstellingen Me and My Girl en de Nederlandse versie van Les misérables. Later zou hij nog veel vaker in musicals optreden. Bekende voorstellingen waarin hij een rol voor zijn rekening nam zijn b.v. Assepoester, Pinokkio, Peter Pan en Sneeuwwitje.
Naast musicals speelde Van Boeckel ook rollen in verschillende tv-series en films waaronder de thriller Amsterdamned.

Opmerkelijk is het grote aantal betrokken bij Suske en Wiske-produkties die zijn pad hebben gekruist. Hierboven werd al vermeld dat Van Boeckel dezelfde school doorliep als Ronald Van Rillaer. Daarnaast kon hij bij het KJT regisseur Jos Dom tegenkomen en in Assepoester Femke Stoop (Wiske).
In de rol van Fox, die hij speelde in de musical Pinokkio, kwam hij Daan Vervoort tegen, die aanvankelijk was geselecteerd om Suske te gaan spelen in de verfilming van De duistere diamant.
De stem van de acteur was ook te horen als het wrattenzwijn Pumba in de Disney-klassieker De leeuwekoning. Dit zwijn was de onafscheidelijke vriend van het stokstaartje Timon, waarvan de stem werd verzorgd door David Verbeeck, de Suske uit de eerste musical!