Tante Sidonia


Jeroen Maes De in 1970 geboren Jeroen Maes vertokt de rol van Tante Sidonia.
Naast Ronald Van Rillaer (Lambik) is Maes de enige acteur in De spokenjagers die al eerder in een Suske en Wiske musical heeft meegespeeld. Tijdens de reeks voorstellingen die in de zomermaanden van 1997 in het Meli-park werden gegeven trad hij op als vervanger van Aimé Anthoni, in de rol van Sidonia. Hij heeft de rol van de slanke tante toen 20 dagen voor zijn rekening genomen.

Met zijn lengte van 1,92 meter heeft de acteur in ieder geval een goed postuur om de tante van Wiske gestalte te geven. Voor de eerste musical werd ook al aan hem gedacht maar toen viel hij uiteindelijk buiten de boot omdat men hem te jong vond.

In de pers ontving Jeroen Maes lovende kritieken voor de manier waarop hij de rol van Sidonia vertolkte. Het publiek in Nederland zal hem in eerste instantie niet vaak in actie kunnen zien. Vanaf 22 september 2002 speelt hij namelijk in de musical Romeo en Julia waarin hij de rol van de Vorst van Verona voor zijn rekening neemt.
Tijdens de eerste maanden van de Nederlandse tournee treedt Maes alleen op in Deventer en Scheveningen. In de overige voorstellingen wordt zijn rol overgenomen door Frank De Peuter. Vanaf 5 januari 2003 is hij echter weer helemaal terug in De spokenjagers. Tot en met het einde van de reeks voorstellingen zal hij dan Tante Sidonia blijven uitbeelden.