Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 118


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 27 juni 2017

Versus, no. 118 Een groot deel van deze aflevering staat in het teken van de vernieuwingen die in de Suske en Wiske-strips zijn ingevoerd met ingang van het album De planeetvreter.
Het vernieuwde stripduo is te zien op de cover, terwijl de laatste versie van de levende toren op de achterkaft te bewonderen valt.
De redactie van het magazine interviewde Peter Van Gucht en Luc Morjaeu naar aanleiding van de veranderingen. Het creatieve duo vertelt uitgebreid over de manier waarop de vernieuwing tot stand is gekomen. Ontwerptekeningen voor de hoofdfiguren en hun kleding illustreren het interview.
Het introductiestripje dat voorafgaand aan het verschijnen van album 339 verscheen in een bijlage van Het Nieuwsblad heeft een plaats gekregen in het hart van dit nummer.

In de rubriek Antigoon Nieuwsblad valt te lezen dat ook Junior Suske en Wiske een update hebben gekregen. Tekenaar Jeff Broeckx is opgevolgd door de Nederlander Maarten Gerritsen. Hij tekent de jonge versies van de twee stripiconen in een andere stijl dan zijn voorganger.

Beeldenmaker Alessandro Tardioli werkt aan een beeld van de Gyronef, zoals die voorkomt in het eerste avontuur van Suske en Wiske, Het eiland Amoras. Naar aanleiding hiervan bekeek Klaas Rigterink de ontwikkeling die deze uitvinding van professor Barabas in de loop der tijd heeft ondergaan. Opmerkelijke conclusie: De eerste Gyronef k0n natuurkundig gezien helemaal niet vliegen!

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Ontwerpen voor de restyling De vernieuwde 'Levende toren' door Luc Morjaeu