Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 123


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 25 september 2018

Versus, no. 123 Sidonia blijkt in het Operatie Siggy een hippie te zijn geweest. De door Eric De Rop getekende cover is gebaseerd op de gebeurtenissen in dat verhaal.
Niels van der Made zocht naar aanleiding van het avontuur naar de wijze waarop hippies, flowerpower en generatieconflicten in het algemeen aan bod zijn gekomen in de wereld van Suske en Wiske.
Tante Sidonia zelf is onderwerp van het tweede grote artikel van deze aflevering. Klaas Rigterink analyseert de befaamde zenuwtoevallen van de slanke dame.

Met deze artikelen houdt de aandacht voor Sidonia nog niet op. Een beeld van haar zal vanaf dit najaar te zien zijn op een bank in Middelkerke. Een foto van dit beeld in wording wordt getoond in de rubriek "In de Kijker..."
Op de tekentafel van Luc Morjaeu liggen schetsen voor dit beeld, album 346, Chronos en Chaos en een muurschildering die inmiddels in Middelkerke is onthuld.

Op de Fandag die op 8 april 2018 in Nieuwegein werd gehouden waren twee bronzen beelden van Suske en Wiske te zien. De achtergronden bij de totstandkoming van de sculpturen worden onthuld in een artikel van eindredacteur Peer van den Heuvel.

Peter van Gucht schrijft in zijn column over erotiek in de Suske en Wiske-verhalen.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:De flauwe flowerpower